• Medan många restauranger stängde ned under Covid,
ökade stormarknaderna sin försäljning markant.
• Nu, ”efter Covid”, när människor återvänder till restauranger
fokuserar stormarknaderna på att inte som innan
Covid förlora försäljning till restaurangbranschen.
• Stormarknaderna adderar food courts som drivs av
lokala restauranger för att förbättra shopping-upplevelsen,
även juicebarer med alkoholhaltiga drycker.
Försäljning skulle annars fångas upp av återöppnade
restauranger.
EXEMPEL #1 - GHOST KITCHEN
• Stormarknader lägger också till ghost kitchen kluster så att
koncept kan bytas ut nästan över natten för att hålla kunderna
exalterade.
• Ghost kitchen har en stor försäljning till kunder utanför stormarknaderna
genom att erbjuda leverans med samma utkörningstjänster
från tredje part som restauranger vanligtvis använder.
• Allt fler lägger till sittmöjligheter vid restaurangerna i butiken
eftersom de vet att när kunderna dröjer kvar spenderar de
också mer på att köpa livsmedelsprodukter.